dinsdag 3 februari 2015

Dag VIER van de Patchwork Challenge.

Met een één-daagse pauze presenteer ik vandaag dag vier van de uitdaging.
Al vele jaren ben ik een fan van hexagonnen-quilts maken. Och, als ik even nadenk dan is deze patch-work-techniek mijn allereerste ervaring met stofjes. Als jong meisje was ik niet weg te slaan bij de handwerk-tafel van mijn moeder. En al snel leerde zij me wat je met stofjes, stukjes papier en naald en draad kunt maken. Niet dat ik al quilt vanaf mijn kinderjaren. Maar zij is wel degene geweest die mij de liefde voor werken met naald en draad heeft bijgebracht.
"De Bloementuin van Moeke"
Deze  quilt met hexagonnen is gemaakt van zeer "gedateerde" stofjes die uit de lappenmand van mijn moeder komen. Heel veel jaren bleven ze maar in mijn stofjes-kast liggen. Ik had geen idee wat je daar van zou kunnen maken. Maar omdat "Moeke" de stofjes, jaren geleden, had aangeschaft moesten ze, vond ik, toch wel de moeite waard zijn om er iets mee te gaan doen. Ik heb voor het grootmoeders-tuin-patroon gekozen. Het middenstuk was snel klaar. Maar dan een mooie stof eromheen en hoe werk je de rand af? O, wat heb ik daar lang naar gezocht. Maar nu toch zeer tevreden en de quilt heeft zelfs al in een buitenlandse tentoonstelling gehangen. Hoe leuk is dat!!??

"Kerst-Krans"
Al vele jaren lag het patroon in de kast. Het midden-stuk was vrij snel klaar. Ik vind het werken met die hexagonnen-kartonnetjes ook erg leuk om te doen. Maar, zoals zo vaak, wat doe je er om heen? Hoe moeten de randen worden? Welke kleuren passen bij het middenstuk? Gelukkig kom ik zo af en toe wel eens in een quilt-stoffen-winkeltje, op een beurs of op een regiodag en dan kom je gelukkig het juiste stofje tegen!
Heerlijk quilten aan mijn quilt-frame.
Het fijnste gedeelte, ook het gedeelte waar ik het meest van geniet, is het quiltwerk. Heerlijk aan tafel met een heerlijk muziekje of luisterboek op de achtergrond vliegen de quilt-steekjes over het werk.

Op dit moment staat er op dat quilt-frame een quilt die al maanden een UFO's is. Door oog-problemen is het quilten niet te doen. Ik hoop dat het binnenkort weer gaat lukken.
Ik mis het zo!
Een bloemenzee van hexagonnen!
De derde quilt voor de Patchwork-Challence is een grote eenpersoons deken. Jaren geleden met enkele leden van de Movie Stars Bee stofjes uitgewisseld. De voorwaarde was alléén bloemenstofjes. Zo kreeg je dus heel veel verschillende bloemenstofjes waar een hexagon van kon worden gemaakt.
Het besluit was al snel genomen dat het een gebruiks-quilt zou worden. Nou, dat is gelukt. Al op vele plaatsen en voor vele doeleinden is deze quilt ingezet.
Toedekken van quilt-tassen!
Super groot tafelkleed op en desk. 
In binnen en buitenland!
Je ziet, die quilt komt overal. Hij gaat altijd mee op reis en na thuiskomst, hup de wasmachine in en hij ligt weer klaar voor een volgende uitdaging.

Dit was mijn vierde dag van de uitdaging.

Groet van Quebbel, Maria.
2 opmerkingen:

miekequilt zei

Voor mij ook favoriet die hexjes.

Chris zei

Jij hebt al heel wat hexjes gemaakt!!!! Geweldig. Vooral Moekes tuin vind ik super, wat een bijzondere en waardevolle herinnering aan je moeder!!
Je hebt ook een apart quiltframe, zie ik. Deze heb ik nog nooit gezien. Maak je die aan je gewone tafel vast? Hij ziet er ook uit dat je het 'behappen' kan.