zondag 1 februari 2015

Patchwork Challenge dag Drie

En vandaag ben ik weer in mijn foto-quilt-kast gedoken voor een drie-tal quilts.
En dan kom je tot de ontdekking dat je veel meer hebt dan je denkt. Er hangen altijd wel enkele quilts in huis , (ik zie ze graag) maar in de quilt-kast liggen er nog wel een aantal.
Vandaag laat ik op FaceBook de volgende drie quilts zien:

"Leo is my kitchen Angel"
Een langwerpig exemplaar met de combinatie van patchwork en borduurwerk. Naast patchen en quilten is borduren zeker een heerlijke bezigheid, dat ik graag in mijn quilts combineer. En de titel van de quilt; "Leo is mijn keuken-engel" is zeer zeker van toepassing. Want hij is niet alleen mijn echtgenoot, personal assistent, prive-chauffeur (als nodig is), maar ook thuis-hobby-kok.

Detail van Kitchen-Angel quilt.
"Boeren-Bonte-Keuken"
En ook de tweede quilt is een combinatie van patch-work en borduurwerk. Het patroon is van internet en als BOM (Blok van de Maand) heb ik deze gemaakt.
Detail van de Keuken-quilt.
Er zijn veel verschillende stofjes in verwerkt. Oud borduurlinnen, kantjes en bandjes, een oude "rode-Boeren-zakdoek" van mijn vader en in de rand zitten sloop-knopen, gevonden in een oude knopendoos.

"My house is......."
Enkele jaren geleden hebben wij met een caravan door Europa rondgereden. Van Nederland tot Frankrijk en van Duitsland tot Spanje, maar ook in Griekenland. En ook in dat kleine "huisje" had ik een paar quiltjes hangen. En dit exemplaar heb ik niet alleen tijdens die reizen gemaakt, maar heeft ook al die jaren in de caravan gehangen. En de spreuk! Die is toch zeker van toepassing.

Dat was dus dag drie van de challenge.

Groet van Quebbel, Maria.

3 opmerkingen:

Yvonne zei

Geweldige spreuk! Die hoort gewoon bij een quilter! Leuke quilts laat je zien!

miekequilt zei

Ik heb me voorgenomen om al mijn quilts te gaan labelen en te fotograferen. Want wat is het leuk als je weet wat en wanneer je een quilt gemaakt heb.
Mooie uitdaging voor me voor dit jaar!

Conny's-blog zei

Geweldig je quitjes..............liefs.Conny