woensdag 4 februari 2015

Patchwork Challenge dag VIJF

En dan, voor je het weet, is de laatste dag van de uitdaging al weer aangebroken.
En wat kan ik dan nog laten zien uit mijn quilt-foto-kast!?
Daar gaan we:
"Brocante Tasjes"
De kijkers en lezers die ook op FaceBook zitten herkennen hem denk ik wel. De achtergrond-foto op FB is namelijk de tasjes-quilt. En op mijn blog heb ik er al eens over verteld.
Ik heb voor deze quilt een grote verscheidenheid aan stoffen gebruikt. Wol, linnen, katoen, Japanse stofjes, interieurstoffen, restjes van gordijnen, stalen van van-alles-en-nog-wat.
Oude knopen uit de knopendoos.
Gestoffeerde knoop met Franse knoopjes.
Maar ook knopen en gespen. En uit een handwerk-erfenisje oude gestoffeerde knopen die ik met een borduurwerkje hebt versierd.
Goed gereedschap is het halve werk.
De tweede quilt is mijn Quilt-Quebbel-quilt. Met vier kleine panels van leuke quilt-tafereeltjes en vele restjes kwam deze tot stand. Alle "benodigdheden voor het patch-en-quilt-werk" komen er op voor. Met de techniek; paper-piecing zijn ze handmatig tot stand gekomen.
"50+BoekenKast"
En als derde; de 50+BoekenKast. Op mijn vijftigste verjaardag, al enkele jaren geleden, kreeg ik van mijn quiltvriendinnen de "Movie Stars" van eenieder een boekenschap vol met goede adviezen en tips! Met de opdracht; "Maak er zelf wel even een boekenkast van!".  Ja,ja, dus ik moest zelf aan de slag. Ik heb gekozen voor het patroon van Maaike Bakker en de kast aangevuld met enkele kleine dingen.
Hobby- en studie-boeken!
Nou, dit was dus mijn bijdrage aan de uitdaging:
PATCHWORK CHALLENGE FACEBOOK 2015.
Ik vond het heel erg leuk om te doen. De reacties op face-book en op mijn blog geeft me weer energie om door te gaan met deze leuke hobby.

En dan nog dit;

De foto zegt genoeg?

Groet van Quebbel, Maria.

5 opmerkingen:

Cisca Heiden van der zei

Wat een leuke laatste quilts! Die tassen zijn zo leuk, en dan ook met al die verschillende stoffen!
Wat een leuk borduur/patch werkje in dat lijstje!
Groetjes, Cisca

miekequilt zei

Was leuk, Maria. Bedankt voor een kijkje in je quilt voorraad

Ageeth Dorsman zei

Ik had een beetje achterstand in blogs-lezen, maar ik heb nu in 1x al jouw blogs over de challenge gelezen en ben nu dus zwaar onder de indruk van je productie. Het een is nog mooier dan het ander, en ook heel uiteenlopende en veelzijdige projecten. Mijn produktie is echt veel kleiner (maar ben dan ook nog niet zo lang bezig...).
Ik heb ervan genoten! Groetjes van Ageeth

10ekequilt zei

Wat een beauty's allemaal! Het blijft een genot om ze allemaal te bekijken.
Groetjes 10eke

Chris zei

Geweldig, die laatste uitspraak/borduursel.
Wat heb je wat gemaakt zeg, enorm. En ook zo divers. Ik denk dat je het zelf ook wel leuk vond om al die werkstukken weer eens te zien. Denk je dan soms niet: heb ik dat állemaal gemaakt??