donderdag 17 april 2014

Blog-Pauze

Het was een tijdje stil bij Quilt Quebbel.
Maar het is nu weer "Quebbel-Tijd". Na vele weken met randjes, rafelrandjes, kartelrandjes, versleten randjes of noem maar op, ben ik weer aan de leuke randjes toe.
Het is niet zo dat ik de afgelopen weken helemaal niets op handwerkgebied onder handen had, maar het waren vervelende weken. En een dag zonder naald en draad is voor mij eigenlijk niks.
Maar mijn lijf had daar even geen zin in.
Gelukkig was lezen wel goed te doen, en dat heb ik veel gedaan. En sinds enkele dagen vliegen er weer enkele quiltsteekjes door de stof.
Met een luisterboek op de achtergrond heb ik de draad weer kunnen oppakken.
Genoeg voor uren luisterplezier.
Wel heeft mijn naaimachine zijn best gedaan. Voor ons "kemperke" hebben we isolatie-gordijnen gemaakt om bij koude nachten het hefdak toch uit te zetten.
Met een paar meter 9-laags isolatie-materiaal, stevig (quilt-) garen en wat resten stof van een party-tent is het gelukt. Het leek wel een NASA-atelier af en toe.
Lijkt op quiltwerk.
En we hebben er al plezier van gehad. Enkele weekenden geleden, de nachten waren toen nog erg fris, zijn we gaan testen en alles is goedgekeurd.
Ook tijdens proefkamperen
 kan ik niet zonder mijn handwerk.
Ik hoop vanaf nu weer regelmatig te kunnen bloggen. Maar zeker ook weer te gaan neuzen op al die andere blogs.

Groet van Quilt Quebbel, Maria.5 opmerkingen:

miekequilt zei

Fijn dat je er weer bent. Ik miste je.

10ekequilt zei

Hallo Maria, wat een klus om isolatiegordijnen te maken! Maar wat heerlijk dat jullie er nu al veel plezier van hebben gehad.
Mooie quilt trouwens op de stoel en die tas mag er ook zijn, leuk!
Groetjes

Chris zei

Het is goed je weer te zien, maar doe toch maar kalm aan hoor! Dat werk voor de camper lijkt me ook niet niks, best zwaar. Het lijkt inderdaad op quiltwerk. Ik vind die spreuk op je naaldenboekje leuk!!
Heel fijn Paasweekend!

Ageeth Dorsman zei

Fijn, dat je weer terug bent in blogland! Maar je bent best actief geweest, zo te lezen, want zulke isolatiegordijnen, dat moet een mega-klus zijn geweest.
Fijne Paasdagen en groetjes van Ageeth

Rya, Rotterdam zei


I'm the new girl on the blog en bleef al weken telkens steken op 8 februari. Hmm dacht ik dan, we zien wel. En ja hoor, daar is ze.
Lekker als je iets maakt en het werkt goed. Gefeliciteerd, is toch een heel karwei: "isolatiegordijnen" maken.
Groet, Rya,Rotterdam