zaterdag 5 oktober 2013

Jubileum Tentoonstelling Marin Patchwork

Daar ben ik weer. Er waren wel genoeg dingen te vertellen via mijn blog, maar te weinig tijd, te veel planning en een te volle agenda zijn de oorzaken van een kleine blog-stilte. En dan heeft de computer ook nog last van allerlei virussen en andere "ziektes" waardoor hij heeeeeeel langzaam is.
Laat ik maar snel beginnen (als het gaat lukken!)
20 Jaar Marin Patchwork
Afgelopen donderdag met enkele LappenLadies naar de jubileum tentoonstelling van Marin geweest. Een leuke rit richting het oosten en heerlijk weer. Na een heerlijk kopje koffie met gebak, samen met enkele leden van de Quiltgroep " Gelre Velp" werden we welkom geheten door Hannie Hennink. Het entree-kaartje was een klein rolletje stof van 20 kleine bonte lapjes (20 jaar Marin) om thuis meteen aan de slag te kunnen gaan. Want wat was er veel te zien. Naast vele quilts waren er ook enkele winkeltjes, kleine workshops en natuurlijk vele leuke ontmoetingen met quiltsters.
Ik heb een kleine selectie gemaakt om een indruk te geven.
Een "hartelijke groet" voor Hannie.
Een gezellige ruimte vol met mooie quilts en vele mensen hadden Hannie door middel van een hartje de felicitaties gegeven.
Lucie gaf aan iedereen een volledige en duidelijke uitleg.
De 3-D quilts van Lucie Huig-Dunnebier kregen veel belangstelling.
Leuke tasjes op een rij.
De "Tasjes" quilt gemaakt door Riek Veenendaal, met de hand en machinaal genaaid en helemaal met de hand gequilt.
Een vrolijke tuin van allerlei technieken.
Een combinatie van kleine panels, stitcherie en patchwork geven een mooi resultaat.
En zo is het; Tijd gaat soms zo snel.
De "Tuin" is gemaakt door Janneke Gilles, machine genaaid en hand geborduurd en gequilt. Een quilt die haar doet denken aan haar tuin. De stof komt uit Axminster (Engeland). Versiering met borduurwerk uit een boek van Leanne Beasley (Australie).
Stapels lapjes op elkaar.

Prachtig detail van quiltwerk.

In een andere ruimte in het dorp was nog veel meer te zien. Ook een prachtige quilt van Nelly Schipper-Riethof. "Stapel gestapeld" in schitterende kleuren, hand genaaid en hand gequilt.

Nelly gaf ook een workshop 'candle wicking'. Deze heb ik bij haar gevolgd, foto's en het verhaal daarover volgen verder in de week.

En ook nog informatie over de tentoonstelling van de quiltgroep uit Velp op 9 en 10 november aanstaande.
Ik heb weer genoeg te quebbelen, blijf me volgen en als de computer geen rooksignalen gaat geven dan komt er weer regelmatig een blogje.

Groet van Quilt Quebbel, Maria.

2 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat leuk dat je geweest bent. Ik had ook het plan om te gaan,maar ja, er kwam iets tussen. Fijn dat je ons op de hoogte houdt.

Yvonne zei

Wat een prachtige quilts laat je zien op de foto's. Leuk zo'n kleine tentoonstelling met hoog niveau!