vrijdag 23 november 2012

Movie Stars Bee

Heerlijk, het was deze ochtend weer Bee met de Movie Stars.
En wat was er veel te bewonderen. Drie tops, 'n prachtige stola, handig lampje, roze hartje voor 'n b...... (verder mag ik niets verklappen) en allerlei handige ideetjes.
Ikzelf had ook het een en ander te showen. Hier volgen er een paar:
Tas, lapjes en een boek.
Als eerste, mijn stofjes die ik samen met Mieke (klik voor haar weblog) geverfd heb.
Wat is dat leuk om te doen. Ik heb de stofjes twee weken in de zakjes laten zitten, de eerste week echt met geduld en de tweede week omdat er veel andere dingen te doen waren. Maar volgens mij komt dat de kleur ten goede. Het uitspoelen is toch wel veel werk, nooit in bad doen (slecht voor je rug), maar daarna kan alles gewoon in de wasmachine. Op 60 graden met een bont-wasmiddel en lage toeren-tal voor het centrifugeren. Ik heb wel de stoffen gescheiden in donker en licht en deze toen in twee grote waszakken gedaan. Ook het citroen-gele lapje. Stoer? nee hoor, gewoon doen!
Een regenboog van lapjes.
En het resultaat is prachtig. Ik heb wel de stofjes vanuit de wasmachine direct gestreken. Fantastisch is dat, de kleuren komen je tegemoet. En ik wilde het graag aan de Bee-leden laten zien. De losse draadjes heb ik ook bewaard, komen vast wel van pas.

De gekregen  (reclame) tas

Log Cabin aan de ene kant,
en aan de andere kant.
Dan een gepimpte stoffen tas. Vaak krijg je stoffen tasjes bij een aankoop van iets, als reclame of als welkomst-geschenk bij een vereniging. Deze zijn best handig, maar om nu altijd reclame te lopen. Dus ik heb de stoffen tas opengesneden en met stofjes en bandjes versierd. Dan met behulp van een dubbele naad (engelse naad) de tas weer dicht gemaakt. En, hij is niet alleen steviger geworden maar ook leuk om te gebruiken.


Wat zal er allemaal in worden geschreven!!
Als derde een omslag voor een schriftje. Kan ik alles opschrijven voor de komende Sinterklaas-jaren. Want met twee kleindochters kan ik niet alles meer onthouden. En als Sint en Piet iets aan me vragen dan kan ik het even opzoeken.


Zo dat was het even voor vandaag.
Groet van Quilt Quebbel, Maria.

1 opmerking:

Marjo B-W zei

Een leuke en gezellige ochtend heb je gehad, Maria! En wat een goed idee van dat Sinterklaasboek. Aan geverfde stoffen waag ik me nog niet, maar ik kan wel zien dat het een hoop voldoening geeft. Weet je al wat je er van gaat maken?
'n Goed weekend, Marjo B-W