donderdag 2 juni 2016

De mooie, mondige letter M.

De letter M heb ik deze keer van MACARONI gemaakt,
De M van macaroni, maaltijd, menu, mandarijnen, moorkop...
Een MAKKELIJK en lekker recept van macaroni is bijvoorbeeld:
**********************************
Macaroni met zalmsaus
Wat zijn de boodschappen:
800 g broccoli
300 g (Glutenvrije) macaroni
1 ui
2 el olijfolie
1 blik tomatenpuree (a 70 g)
150 g zuivelspread light bieslook
100 g gerookte zalmblokjes

En nu aan de slag:
1.Snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel in blokjes en kook de groente in 8 min. beetgaar. Bereid de (glutenvrije)macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2.Fruit de uisnippers in de olie goudbruin, voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Roer de zuivelspread en ca. 150 ml kookwater van de pasta erbij en breng het al roerend aan de kook. Voeg de zalmblokjes toe en verwarm het nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
3.Meng de macaroni met de broccoli en verdeel over 4 borden. Schep de zalmsaus erop.

Eet smakelijk!
******************************************
In de keuken zijn heel wat dingen te vinden die beginnen met deze letter. Wat dacht je van de MAATBEKER, wie kan er zonder. Of de MAGNETRONis toch niet meer in de keuken weg te denken. Zo ook de MIXER, een handig hulpmiddel in plaats van een garde. En er gaat bij ons geen dag voorbij of de MELK komt de koelkast uit. Zo ook de MUESLI, die (bijna) elke ochtend in de kwark gaat.

Ik denk ineens aan een freubel-werkje wat ik vroeger wel eens heb gemaakt; Diverse macaroni boogjes of vlinders of een andere soort verven en aan elkaar rijgen. Misschien een leuk "werkje" om met mijn kleindochters te gaan doen!

Quiltersgilde

Maar de M is zeker van die MOOIE NIEUWE WEBSITE van het QUILTERSILDE. (klik voor de link)  Er is achter de schermen ontzettend veel werk verzet door een heleboel mensen, maar vooral door onze webMASTER Liesbeth.
Zij verdient een MEGA MOOIE dikke pluim!!!!


Neem eens een kijkje.
Het zal best in het begin wennen zijn, maar hij is MOOIIIIII.

Groet van Quebbel, Maria.


Geen opmerkingen: