dinsdag 10 maart 2015

Op de lange latten!!!

Nee, niet die lange latten om te gaan skiën of langlaufen, maar om te gaan sandwichen!!
De quilt, die al meer dan ´n jaar op mijn quiltframe staat, is bijna af. Ik geef toe, schandalig lang over gedaan. Maar als het even niet lukt om de steekjes, naar tevredenheid, te kunnen maken, dan duurt het gewoon iets langer. Moet toch kunnen!

Er liggen nog al wat UFO´s in de kast, dus een geregen sandwich op voorraad kan geen kwaad! En het sandwichen doe ik al sinds enige jaren niet meer op de vloer maar met behulp van lange latten.
Ik heb er op dit blog al eens over geschreven. Zie een ouder blog-bericht  (klik voor een kijkje).
Keurig op een rij.
De top en de achterkant zijn vanmorgen even op de strijktafel geweest en de vulling lag al enige tijd kant en klaar in de kast.

Het rijgen gaat lekker vlot.
Als de lange latten niet al te lang op tafel kunnen blijven liggen dan speld ik de drie lagen met quilt-spelden op elkaar. En ga dan, in gedeelten, de lagen aan elkaar rijgen. Ik ben daar nogal precies in, de horizontale en verticale lijnen op een afstand van 5 centimeter door-rijgen. Dat is prettiger met het quiltwerk.
Een van mijn "hulpjes", het lepeltje.
Met behulp van het lepeltje ga ik vandaag lekker aan de slag. De latten kunnen op de tafel blijven liggen, dus ik rijg meteen de lagen aan elkaar.
Nog zo'n "hulpje", een tafelkleedgewichtje.
Ik ben dol op allerlei handige (vind ik) hulpjes. Het tafel-kleed-gewichtje zorgt ervoor dat de quilt een klein beetje op spanning blijft en geen plooitjes veroorzaakt tijdens het rijgen.

Heerlijk zo'n dagje bezig zijn met mijn hobby.

Groet van Quebbel, Maria.

4 opmerkingen:

miekequilt zei

Heerlijk om weer iets van je te lezen.
Ik heb mijn quilt voor de bank op Texel ook weer volgens jouw methode geregen. Werkt perfect.

Chris zei

Dat zijn latten die je bij èlk weertype kan gebruiken, haha. Een lepeltje gebruik ik ook, heel handig. Je kan beter wat meer tijd nemen om het netjes te rijgen, altijd een voordeel bij het uiteindelijk doorpitten. Zo heb je weer zicht op nóg een affo. Succes!

Ageeth Dorsman zei

Het is niet mijn meest favoriete quiltklusje, het rijgen van de lagen, maar inderdaad, als je het op tafel kunt doen is dat absoluut een heel groot voordeel. Ik heb het nog nooit zo geprobeerd, met die lange latten, maar ga dat een volgende keer zeker doen. Maar met dat lepeltje, dat doe ik wel altijd.
Veel quiltplezier en groetjes van Ageeth

10ekequilt zei

Heerlijk die lange latten! Heb ze de afgelopendagen ook weer gebruikt. Je tip van de tafelkleedgewichtjes vind ik geweldig en staan inmiddels op m'n boodschappenlijstje.
Groetjes Tineke