zaterdag 18 januari 2014

De stand van randjes-zaken.

Hoe ver ik ben met het randje per week?
Niet zo snel als vele anderen. Er zijn borduur-talenten die volgens mij s'nachts werken!!??
Op FaceBook en diverse blogs zie ik al veel randjes van week 3 die geborduurd zijn. En dan ook nog vele variaties op al die mooie patroontjes van Simone en Annelies. Op het blog van "RandjeperWeek" (klik voor blog) staan alle week-patroontjes en veel extra informatie.
Tot en met randje 6 klaar.
Ook ik heb een variatie naast de randjes. Ik heb gekozen voor twee randjes die samen in één quilt-project verwerkt gaan worden.
Twee randjes netjes naast elkaar op het borduurframe.
Naast een lap met de randjes maak ik een "Quebbel-lap". Omdat ik dol ben op mooie uitspraken en gezegdes, maak ik een lange rij met uitspraken die me aanspreken. Ik begin met de meest gebruikte spreuk van mijn moeder; "ieder Huisje heeft zijn Kruisje". Voor dit borduurproject een leuk begin, dacht ik.

Spreuken in stiksteek en in kruissteek.
Een van mijn favoriete spreuken is; "Groot geluk zit vaak in kleine dingen". Dat kan een klein kruissteekwerkje zijn (dat groot kan worden) of een glimlach van een van mijn kleinkinderen of een mooi stukje muziek of een heerlijke "gewone" doordeweekse maaltijd of ...... vul zelf maar in.
Een kijkje dichtbij.
Om de woorden te kunnen borduren met kruis- of steel-steekjes maak ik gebruik van een zeer handig hulpmiddeltje van StitchPoint. Met 4 verschillende lettertypes in kruissteek en 2 in steelsteek (klik voor link) staat deze site bij mijn favorieten.
En vanaf vandaag ligt het patroon van week 3 weer klaar om te worden verwerkt. Heerlijk weer een paar kruisjes maken en genieten van deze leuke hobby. Het weekend kan voor mij niet meer stuk. 
Groet van Quilt Quebbel, Maria. 

4 opmerkingen:

Yvonne zei

Leuke combinatie, randjes en mooie spreuken!

Chris zei

Dat is een leuk idee zeg, zo'n lap met uitspraken. Wel een werk, denk ik. Ik ben zelf geen borduurster, daarom kijk ik er altijd met bewondering naar.

miekequilt zei

En jij vraagt je af, hoe andere mensen aan zoveel tijd komen? Ik snap het al niet van jou, haha. Maar hoe heerlijk is het om zoveel mooie dingen te kunnen maken!!

carina zei

Mooi je borduur projecten en je gezegdes zo waar leuk om vast te leggen op deze wijze