zondag 8 september 2013

Nagenieten van ATT te Alkmaar

Vandaag zit ik heerlijk na te genieten (en uit te rusten) van twee dagen Alkmaar.
Afgelopen vrijdag mocht ik bij de opening aanwezig zijn en daarna de gehele dag en een gedeelte van de avond genieten, genieten en genieten. Dat klinkt saai, ik snap het, maar het is echt de moeite waard om deze Algemene Tentoonstelling van het QuiltersGilde te Alkmaar (nog) te gaan bekijken. Tot en met aanstaande woensdag 11 september is al dat moois nog te zien. Dus, als het effe kan,.......gaan, zou ik zeggen.
Welkoms-woord door de voorzitter van het Gilde.
En er was taart bij koffie of thee.
De volgende dag was ik, samen met een vriendin, weer van de partij. En voor haar waren er gelukkig nog wat quilt-kaarten te koop. Want (vooral voor mij, hihi) was het erg leuk om te zien dat er op de eerste dag, mijn "December"-quilt-kaart, al was uitverkocht.

Deze tentoonstelling is een samenstelling van zeer divers werk wat door de leden van het Gilde is gemaakt. Het is boeiend om die diversiteit in één keer te kunnen bekijken. En tussen al dat moois kennis maken met andere leden en veel kwebbelen en babbelen. En deze "Quebbel" doet daar graag aan mee.
Sarah Morell Album quilt met de maakster.
Naast de vele quilts zijn er natuurlijk ook de winkeltjes, waar je meteen je slag kunt slaan voor een nieuw project. Want nieuwe ideetjes komen vanzelf naar boven als je zoveel moois om je heen ziet.
Met een tas vol, kwam ik weer thuis.
Bij de info-stand van het Gilde ligt een winkelroute door Alkmaar. Dus als je ook nog even van Alkmaar wilt genieten dan kom je in vele etalages nog vele mooie creaties tegen.

En om het weekend helemaal top te maken liggen er bij thuiskomst nog twee post-pakketjes op mij te wachten. De eerste is een Herfst-pakketje van Draadjes (klik voor haar blog) .     
Genoeg inspiratie voor een Herfst-quiltje.
En het tweede is van de blogtour van BirdBlocks (klik voor link)   
En nog meer handige tools en een paar mooie stofjes.
Ik heb weer genoeg inspiratie voor heeeeeel veeeeeel nieuwe projecten.
Nu de tijd om het te kunnen uitvoeren, haha.

Groet van Quilt Quebbel, Maria.

7 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Wat een heerlijk verslag van de ATT in Alkmaar.

Fijne dag

Chris zei

Dank je wel voor je reactie op mijn blog, hartstikke leuk. Jij hebt al net zo genoten als ik! Ben vandaag aan het bijkomen en ook aan het nagenieten.
Leuk, die foto van Francien met haar quilt. Ze sprak me onverwacht aan, is een 'stille' lezer van mijn blog. Zó leuk om haar even ontmoet te hebben.

miekequilt zei

Wat fijn om in mijn caravan te lezen dat de ATT weer geslaagd is.

miekequilt zei

En natuurlijk gefeliciteerd met de verkoop van je kaart.

Marina. zei

Dag Maria,

Ik wist niet dat je een winnaar was in de blogtour van Birdblocks. Wat een leuk kado heb je gekregen. Ik heb ook zo'n "heerlijk" taartje gekregen! Ik was vandaag in almaar. Geweldig mooie tentoonstelling!Groet, Marina.

Marina. zei

Dag Maria, Ik wist niet dat je een winnaar was bij de blogtour van Birdblocks. Gefeliciteerd. Wat heb je een mooi kado gekregen. Ik heb ook zo'n "heerlijk" taartje gekregen! Ik was vandaag in Alkmaar. Wat een mooie tentoonstelling. groet, Marina.

Yvonne zei

Wat leuk dat je kaart al zo snel was uitverkocht maar jammer voor degene die er nu naast grijpen! hopelijk gaan ze in de herdruk? Heerlijk zo'n quiltshow met mooie quilts, gaat mij niet lukken dit jaar helaas maar zo beleef ik het toch een beetje mee. Mooie dingen heb je gekocht en gekregen! Geniet ervan!