donderdag 15 augustus 2013

Een andere hobby van Quebbel.

Naast handwerken is lezen ook een van mijn hobby's.
Zoals elke dag zonder naald en draad niks voor mij is, zit ik al van jongs af aan graag met mijn neus in een goed boek. Ik weet niet beter dan dat ik dat mijn hele leven al doe.
Lezen, heerlijk.
Er zijn vele mogelijkheden om te lezen.
En tegenwoordig gaat mijn voorkeur uit naar de e-reader. Een groot, dik, zwaar boek is niet meer zo handig vast te houden, als je handen het af en toe laten afweten. En steeds met een dik kussen op schoot waar dan het boek in ligt, gaat ook niet altijd op. Het tweede voordeel van een e-reader is zeer zekere dat de vakantie-reis-koffer niet meer wordt overbelast met stapels boeken (overgewicht bij vliegreis is mij al eens overkomen). Dus ik ga steeds vaker op stap met een (electronische) boekenkast.
Mijn multi-functionele "leesboek". 
Zoals je ziet is mijn e-reader (tijdens een oplaadsessie) mijn digitale fotolijst. Zo kan ik ook tijdens vakantie van andere leuke tripjes genieten.
Mijn altijd-bij-de-hand-boeken-kast.
Zelfs mijn telefoon heeft tegenwoordig een zeer uitgebreide boekenkast. Lang leve de VakantieBieb van de Bibliotheek (klik voor meer info)
Een kleine selectie van de luister-boeken.
En tijdens quilten, patchen, borduren of een ander handwerkje vind ik het ook zeer aangenaam om te genieten van een luisterboek. Het vandaag heb ik weer een hele serie kunnen aanschaffen.
Het "gewone"boek mag zeker niet ontbreken.
Maar soms is het lezen van een "echt" boek ook fantastisch. En dit exemplaar lees je in één adem uit.

Deze "Quebbel" kan dus ook echt wel eens stil zijn.
Zo, ik denk dat ik maar eens een luisterboek pak en een handwerkje daarbij.
Mooi twee hobby-vliegen in een klap!!

Groet van Quilt Quebbel, Maria.

6 opmerkingen:

Dees zei

Heeeeerlijk he boeken :-))))ik heb ook een e-reader maar snuffel graag nog aan "echte"ook...ze ruiken zo lekker:-)ik ga naar dat boek bloedheet kijken :)

Ineke Hulzebos zei

Ja, een e-reader is ideaal, als je zoon er niet gebruik van maak :S
Die luisterboeken, heb je daar een adres van?
Groetjes, Ineke

miekequilt zei

Dat heb je snel gelezen!! Dan kan het weer naar de volgende lezeres!!

Bernadette van Gils zei

heb net een ereader aangeschaft en moet nog uitzoeken hoe hij precies werkt maar lijkt me inderdaad ideaal voor in de koffer of gewoon onderweg ergens heen
groetjes
Bernadette

Yvonne zei

Ja, lezen daar kan ik ook niet zonder. Vaak helaas maar een paar pagina's voor het slapen maar dat geeft niet. Op vakantie haal ik het wel weer in!

Conny's-blog zei

Heerlijke hobby's toch lezen en quilten.............liefs.Conny