zondag 21 oktober 2012

Actie in de bonte keuken.

Hij is af. De keukenquilt hangt mooi te wezen aan de muur. Tijdens de laatste steekjes rook het in huis heerlijk naar stoofpeertjes. Leo, mijn thuiskok, is druk bezig met de voorbereidingen voor een heerlijk etentje met vrienden. Stukje vis, beenham en een heerlijke salade staan op het menu. Mmmmm, dat wordt weer smullen.
De Boeren Bonte Keuken.
Maar laat ik eerst verder vertellen over mijn laatste affo. Op de site van SULKY-International vond ik het patroon (klik voor de link) . Een mooie site met veel ideeën en patronen. Waaronder elke jaar een BOM, het block of the month/blok van de maand. De afkoring BOM is in de quiltwereld wel bekend.
In 2011 was dus de BOM een redwork-stitcherie met keuken-artikelen. Ik heb het ontwerp een beetje veranderd en zie het resultaat; een boeren bonte keuken-quilt. De stitcherie heb ik in vier kleuren gemaakt, rood, roze, beige en blauw. Nu de quilt af is zie ik dat de kleur beige niet goed uit komt, misschien ga ik dat nog wel veranderen in een meer opvallende kleur. Verder heb ik allerlei verschillende lapjes gebruikt van broderie-kant tot een boeren-zakdoek en ook 'n oud tafellaken. In de rand zijn oude sloop-knopen gezet.
Sloop-knoopjes op de rand
'n Label maakt de quilt af.
Het is een vrolijke bonte quilt geworden, waar ik zeer tevreden over ben.
Nu nog een grote boeren keuken, zou je denken! Dat zou prachtig zijn maar ik ben zeer tevreden met de kookkunsten van mijn huis-kok, want het is weer een heerlijk etentje geworden. En een zeer gezellige avond.

Groet van Quilt Quebbel, Maria.

3 opmerkingen:

Judith zei

Via mijn blog nu bij jou, wat leuk. Gezellige quilt hoor, iets soortgelijk hing ook bij het gilde in Deventer. Die vond ik ook al zo mooi. Fijne zondag

mia zei

klinkt errug lekker die stoofperen en je boerenbontje ziet er heel gezellig uit, zal leuk staan in je keuken. gr.mia

Anoniem zei

Dag maria, wat ziet je keukenquiltje er leuk uit. Echt gezellig zo, rood wit en boerenbontjes en zo.
En stoofpeertjes ruiken zo lekker, mmmmh, je zou er zo trek in krijgen.

Succes op de stand, dit jaar zit het er even niet in de beurs te bezoeken. Maar ik kom je dan vast nog wel weer ergens tegen.

groetjes
Jenny