donderdag 13 september 2012

De Lappenladies Bee

Het was even stil op mijn blog, maar daar ben ik weer. Het leven kan soms even de aandacht vragen. En daar moet je dan de tijd voor nemen.
Maar gisteren was het weer een heerlijke Bee-dag van de Lappenladies en deze keer was Ria de gastvrouw. Bij binnenkomst was de tafel al voorzien van heerlijke snoeperijen en voor eenieder stond er een klein cadeautje klaar, een zomer-vakantie-souvenir van Ria. Een heerlijk potje jam en een kaarsje van een kleine ukkepuk in een potje. Ria vertelde nog dat het een speciale naam heeft. Maar die ben ik vergeten.
De ukkepuk staat nu tussen de engeltjes en
 van de jam gaan we genieten.
Tijdens onze Bees komen altijd weer bijzondere gesprekken en verhalen van allerlei onderwerpen voorbij. En dat is toch heerlijk. Lekker kwebbelen over van alles en nog wat en ondertussen een paar steekjes of meer aan je quiltwerk doen. Voor de een 'n nieuw project en de ander gaat weer verder met iets wat even in de wacht was gezet. En daar is nou zo'n Bee voor. Elkaar weer stimuleren om iets op te pakken of gewoon verder gaan met je werk.
Alweer vier blokken verder.
Herma gaat stug door met haar blokken. Na heel wat gewissel met stofjes, van blauw naar groen en dan toch maar beige, heeft ze nu toch de juiste balans in kleur gevonden. Of toch niet! Wilma heeft deze week in de late uurtjes een flinke doorstart gemaakt met de blokken voor haar Kerstmis-quilt. Liesbeth maakt met echte linten en strikjes haar kerst-presentjes af en Ria heeft naald en draad weer opgepakt en gaat verder aan haar krans.

De meest ideale naald volgens enkele Ladies.
En als je dan weer draad en naald op gaat pakken is het goed om dat met een naald te doen die vanzelf door de stof zoeft. Nou ja, bijna dan. Ik ga dat zeker eens uitproberen. Dus zo dadelijk even snuffelen op het net naar de "Black Gold" naalden van Clover.

Fijne dag allemaal en tot een volgende babbel,

Groet van Quilt Quebbel Maria.

Geen opmerkingen: