woensdag 19 september 2012

Aan de rol met een breirol.

Naast patchen en quilten zijn er nog vele andere handwerkjes die ik leuk vind. Sinds enkele weken ben ik bezig met een breirol. Alles wat ik nodig heb zit in het tasje "Werk in uitvoering".
Handig tasje waarin alle benodigdheden passen
Op verschillende blogs zag ik breirollen voorbij komen. En omdat breien toch wel een lekker werkje voor tussendoor is, dacht ik daar ga ik ook aan beginnen. Op het blog van  Annelein Design en Jookies Handwerken staan allerlei patroontjes om met een breirol te gaan beginnen. Neem maar eens een kijkje op hun blogs, die zijn de moeite van een bezoekje waard.
Van beide ga ik enkele patroontjes gebruiken. In een boekje verzamel ik die dan en kan ik aan de slag gaan.
Mijn breirollen-patronen-boekje

Het is zo leuk om te doen. De steken vliegen van de breinaald af en dan gaat het snel. Ik gebruik ecru katoen nummer 8 en een rondbreinaald, daar kun je ook 'gewoon' heen en terug mee breien.
Dat gaat lekker snel.
In sommige patroontjes moet een "nop" gebreid worden. Na veel oefenen en de aanwijzigingen op het blog van Annelein Design ( daarop staat een link naar een filmpje) is het me toch gelukt. Wel met behulp van een haaknaald, maar het gaat prima.
Alle aantekeningen en patroontjes bij elkaar.
Een heerlijk werkje op de bank tijdens het kijken naar een spannende film of als we onderweg zijn met ons kemperke. En zo oefen ik veel verschillende breisteken die misschien nog eens van pas komen.

Groet van Quilt Quebbel Maria.

1 opmerking:

mia zei

Volgens mij is het tasje "werk in uitvoering iets te klein voor äl je ideeen, wel leuk gr. mia